Kulttuuriretki Mustioon ja Fiskarsiin, Kaksi puuta -teatteriesitys

04.08.2020 - 05.08.2020

Käsityöpajoja, teatteria ja kartanohistoriaa

Hinta

246€

Kaksi puuta Mustion linnassa ja käsityöläisten Fiskars

Elokuun kulttuuriretkellämme tutustumme upeaan Mustion linnaan ja Fiskarsin -ruukkialueeseen. Mustion tunnelmaan meidät johdattaa kesäteatteriesitys Mustion Linnan kesäteatterissa, vehreän puiston keskellä. Teatteriesitys on Juha Tapion hittien siivittämä musikkikomedia Kaksi Puuta. Sekä Mustiossa että Fiskarssissa meillä on mielenkiintoiset, opastetut kierrokset ja aikaa omatoimiseen tutustumiseen.

Mustion linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Rakennus on Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus ja se edustaa tyylisuunnaltaan siirtymäkautta rokokoosta uusklassismiin, kun taas sisustus on kokonaan kustavilainen. Puista päärakennusta ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista. Puisto rakennettiin alun perin barokkityyliin vuonna 1787, mutta Fridolf Linder uudisti puiston 1800-luvun lopulla englantilaistyyliseksi puistoksi. Hän istutti puistoon monia eksoottisia, Suomessa epätavallisia puita eri puolilta maailmaa. Nykyään puisto tarjoaa rauhaa sielulle kiemurtelevine polkuineen, huvimajoineen, romanttisine siltoineen, patsaineen sekä ainutlaatuisine kelluvine lummepolkuineen.

Fiskars Village on kulttuurihistorialtaan rikas ja luonnoltaan erityislaatuinen kohde, jossa perinteet ja historia nivoutuvat yhteen nykypäivän korkeatasoiseen muotoiluosaamiseen ja laajaan palvelutarjontaan sekä monipuolisiin tapahtumiin. Ruukkikylä valittiin myös vuonna 2019 toistamiseen Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi. Ihania pieniä putiikkeja omatoimiseen tutustumiseen mm. Kynttilätehdas Desico, Fiskars Shop, Butiken på Landet, Bianco Blu -lasistudio, Kuura Shop -siiderikauppa ja  puutarhamyymälä Ruusupapu. https://www.fiskarsvillage.fi/putiikit-ja-palvelut/

Kaksi Puuta -teatteriesitys  on hersyvän hauska tarina rakkaudesta, intohimosta ja jääräpäisyydestä. Vaikka ennen olikin kaikki paremmin, niin voiko muutos joskus kuitenkin olla hyväksi? Kahden täysin erilaisen maailman kohdatessa ristiriidoilta ei voida välttyä, mutta kenties näkökulmien avartaminen voi tuottaa myös jotain hyvää ja yllättävää. Kaksi puuta -näytelmä ei kerro lauluntekijä Juha Tapiosta, vaan se on itsenäisesti kirjoitettu humoristinen tarina. Juha Tapio ei itse esiinny näytelmässä, mutta Juha Tapion musiikki kuljettaa kiinteästi tarinaa eteenpäin. Rooleissa: Milana Misic, Sani, Reeta Vestman, Esa Nummela, Jaakko Loukkola ja Hannamaija Nikander Livebändi.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

ti 4.8. Lähdemme reissuun seuraavilta reiteiltä: REITTI 1: Nurmes ABC Porokylä klo 6.00, Lieksa klo 6.50,  Joensuu matkailupysäkki klo 8.00.  REITTI 2: Juuka Tokmannin piha – Kontiolahti linja-autoasema – Uuro. Uurossa reitit yhdistyvät. Teemme tarkemmat aikataulusuunnitelmat myöhemmin.  Saavuttuamme Mustioon majoitumme ja sen jälkeen ohjelmassa on klo 15.30 neljän ruokalajin päivällinen Mustion Kartanon noutopöydästä, klo 18 teatteriesitys Kaksi Puuta.

ke 5.8. Aamiainen Kartanon noutopöydässä. Aamiaisen jälkeen klo 9 opastettu kierros Mustion linnassa, kesto 45 minuuttia. Opastetun kierroksen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja  jatkamme Fiskarsiin. Fiskarsissa n. klo 11 aloitamme opastetulla tutustumiskierroksella, jonka kesto on 1,5 -2 tuntia. Sen jälkeen meillä on aikaa kierrellä omatoimisesti Fiskarsin ruukkialueella, tehdä ostoksia putiikeissa sekä lounastaa. Paluumatkalle lähdemme  klo 16.00. Arvioitu paluuaika Nurmekseen puolen yön paikkeilla.

Hinta 246 €, 2 hh huoneessa

Hintaan sisältyvät kuljetukset, majoitus maalaisromanttisissa comfort huoneissa ( isotupa, paanutalo) Mustion Linnan miljöössä, neljän ruokalajin päivällinen, teatteriesitys sekä kaksi opastettua kierrosta (Mustio ja Fiskars).

Kohde-esittelyt: 

https://www.mustionlinna.fi/fi/

https://www.fiskarsvillage.fi/

Fiskarissa Ruukin tarinoita ja käsityöläisiä-opastettu kierros sisältyy retken hintaan

Opastetun kierroksen aikana paikallisopas tutustuttaa kävijän ruukin elävään historiaan, myymälöihin ja paikallisiin käsityöläisiin. Kierroksen aikana käydään tutustumassa valikoiduissa myymälöissä tai työpajoissa ja tavataan paikallisia yrittäjiä, käsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita. Tällä kierroksella pääsee lähemmäksi fiskarsilaisten käsityöläisten arkea ja työtä sekä tutustumaan historiallisiin rakennuksiin ja niiden nykyiseen käyttöön.

Ole hyvä ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Samimatkat-toimisto, puh. 050 4700 787 tai info@samimatkat.fi

Ilmoittaudu tai kysy lisätietoja tässä linkissä.

Huomaa, että hotellihuoneita on rajoitetusti. Koronauhan aikaan ilmoittautuminen SITOUMUKSETTA. Otamme yhteyttä asiakkaisiin  ennen tilausvahvistusten lähettämistä ja laskutuksen aloittamista.