Murmansk ja Pohjois-Norja-kiertomatka

06.09.2020 - 10.09.2020

Kerran elämässä Murmansk!

Hinta

alk. 545 € / hlö, 2hh

Murmansk ja Pohjois-Norja -kiertomatka

Kävisikö erilainen ruskareissu, syyskuun alun Murmansk? Ruskaa emme voi taata, syksyn tuloa ei tässä vaiheessa tiedä kukaan, mutta ainutlaatuisen elämyksen voimme. Nähdä kerran elämässä Murmansk, n. 300 000 asukkaineen Venäjän pohjoisin kaupunki Kuolan niemimaalla. Vaikuttavaa nähdä suurkaupunki keskellä erämaata, kauniilla paikalla Kuolavuonon rannoilla. Murmansk elää kalastuksesta, telakkateollisuudesta ja merenkulusta, armeijakin on merkittävä työnantaja. Murmanskissa kaikki on suurta, niin myös Suuren isänmaallisen sodan sankareille pystytetty Aljosha-patsas ja Kurskin miehistölle pystytetty muistomerkki.  Lue lisää Murmanskin ihmeestä tästä linkistä.

Hinta: 545 € / hlö / 2hh, 1 hengen huone lisähintaan + 115 €

+ Toimitusmaksu 10 € / tilaus

MATKAOHJELMA, jota tarkennamme kohteiden osalta myöhemmin:
Ma 6.9. Lähdemme reissuun Kontiolahti/linja-auto-asema klo 4.30, Joensuu/Rantakylä Neste klo 4:50, Joensuu matkailupysäkki klo 5:00, Uuro ABC klo 5.20, Uimaharju tb klo 5.50, Lieksa/linja-autoasema Mönninkatu klo 6:30, Nurmes/ABC Porokylä klo 7:20, Valtimo/ent. Seiskan edestä parkkipaikalta klo 7:40, Juuka/Tokmanni klo 6:35 tai reitin varrelta. Majoittuminen Sallaan, Holiday Club Salla.

Ti 7.9. Aamiainen hotellissa Sallassa. Jatkamme matkaa Murmanskiin ja olemme illalla perillä. Majoitumme Park Inn Poljarnye zory -hotelliin Murmanskissa. Matkalla sopivasti taukoja. Sallassa matkaamme liittyy kokenut paikallisoppaamme, hän on reissussa mukana koko Venäjän ja Norjan kiertomatkan ajan. Hän kertoo kolmen kansan, kveenien, norjalaisten ja saamelaisten tarinoita. Petsamossa ja Ruijassa on ollut vahva suomalaisasutus.

Ke 8.9. Aamiainen hotellissa Murmanskissa. Murmanskin kaupunkikiertoajelu, eri kohteita. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin sekä ostoksille. Käymme myös Zakuska-paikassa lounaalla (omakustanteinen). Zakuska on mahtava venäläinen lounasbuffee, jossa on makuja kaikkialta Venäjältä.

To 9.9. Aamiainen hotellissa Murmanskissa. Aamiaisen jälkeen jätämme Murmanskin ja ajelemme Norjan pohjoisten kylien ja kaupunkien kautta takaisin Suomen puolelle. Mielenkiintoisia pysähdyksiä matkalla. Majapaikkamme on Holiday Club Saariselkä, jonne saavumme illalla.

Pe 10.9. Aamiainen hotellissa Saariselällä. Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle Pohjois-Karjalaan monta kokemusta rikkaampana. Poikkeamme tullessa Rovaniemellä Joulupukin Pajakylää ihmettelemässä. Tiesitkö muuten, että Rovaniemi on Murmanskin ystävyyskaupunki?

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Murmanskin reissusta Kaija Turuselta, puh. 040 743 2679 (arki-ilt. klo 17-19) tai info@samimatkat.fi

Kysy  lisätietoja tai ilmoittaudu tässä linkissä.

Ryhmäviisumi (ryhmä vähintään 5 henk. ) alk. 82,- € / kpl. Ryhmäviisumin hakua varten tarvitsemme valokopion passista (koko aukeama), matkavakuutustodistus matkan ajalle ja passikuva (alle 6 kk vanha). Jos matkalla ei ole viittä ryhmäviisumin tarvitsevaa, niin silloin täytyy hakea kertaviisumi, yhden tai kahden vuoden viisumi.

Kertaviisumi alk. 82 €, yhden vuoden viisumi alk. 144,- € ja kahden vuoden viisumi alk. 233 €. Näiden hakuun tarvitaan passi, passikuva (alle 6 kk vanha) ja matkavakuutustodistus viisumin hakuajalle. Passi täytyy olla 6 kk voimassa viisumin jälkeen.

Viisumiasioissa ota yhteyttä suoraan AL Tili ja Serviisi Ky/ Anna-Liisa Nykyri, Juuka, puh. 050 3707 823 tai anna-liisa.nykyri@altili.fi