Pohjoisen taikaa Narvik ja Lofootit kiertomatka

15.08.2020 - 20.08.2020

Pohjois-Ruotsi, Lofootit, Narvik ja shoppailua Haaparannassa!

Hinta

alk. 790 €

Paljon toivottu kiertomatka Lofooteille ja Narvikiin. Tutustu Lofoottien upeaan luontoon ja Svolvaerin kaupunkiin sekä Narvikiin elokuun reissullamme. Matkamme suuntaa halki Pohjois-Ruotsin, joten upeat tunturimaisemat, mm. Kiirunan ja Jällivaaran alueella tulevat tutuiksi meno- ja paluumatkoilla. Lofootteihin tutustumme saarikierroksella.  Loppureissun huipentaa shoppailu ja tutustuminen Haaparantaan.

Matkallamme on suomenkielinen opas sekä saarikierroksella Svolvaerissa että menomatkalla Svolvaer – Narvik ja kaupunkikierroksella Narvikissa. Häneltä kuulet paikallisia tarinoita sekä hyviä vinkkejä vapaa-aikaan.

Svolvaer on Lofoottien pääkaupunki, jossa on erilaisia nähtävyyksiä: Magic Ice, museoita sekä gallerioita. Lisäksi Svolvaerin ympäristössä on erilaisia vaellusreittejä. Tässä linkki englanninkieliseen esittelyyn, lisätietoja Lofoottien mahdollisuuksista www.lofoten.info/lofoten

Tarkennettu matkaohjelma:

Matkareitti:  Reissuun Joensuusta matkailupysäkki ja mahd. muut lähtöpaikat, Uuro, REITTI I: Kontiolahti, Juuka, Nurmes, REITTI II: Uimaharju, Eno, Lieksa, Nurmes. Aikataulutamme reitin osallistujien mukaan.

15.8. Pohjois-Karjala – Jällivaara, reipas alku reissulle ja matkaamme suoraan Ruotsin Lappiin. Saavumme illalla Jällivaaraan ja majoitumme Scandic Gällevare -hotelliin.

16.8. Jällivaara – Svolvaer, aamulle lähdelle Jällivaarasta ja ajelemme läpi Pohjois-Ruotsin Norjan puolelle ja otamme suunnaksi Lofootit. Majoitumme Scandic-hotelliin kahdeksi yöksi.

17.8. Svolvaer ja Lofoottien kiertoajelu tai vapaata aikaa Svolvaerissa, jolloin voi tutustua Svolvaerin nähtävyyksiin tai lähteä esim. kalastusretkelle tai kävelyretkelle lähiympäristöön.

Matkan hintaan kuuluva kiertoajelu: Lähdemme hotellilta  klo 8.30. Suuntana viikinkimuseo Lofotr Borgin kylässä.  Ajamme Kabelvågin kalastajakylän kauniin katedraalin ohi Lofoottien meren rantaan ja sitä seuraten Gimsøyn saarelle. Silta ylittää salmen, missä  on nähtävissä voimakas vuorovesivirtaus. Gimsøylta jatkamme seuraavan sillan yli Vestvågøyn saarelle. Vestvågøyta kutsuttiin aiemmin nimellä Lofotr ja sen mukaan viikinkimuseokin on saanut nimensä. Tie kulkee  rantoja pitkin ja välillä tunturien harjanteiden yli. Ennen saapumista Lofotriin pysähdymme Torvdalshalsenin näkåoalapaikalle, vessamahdollisuus. Viikinkimuseoon  menemme n. klo 10., jossa meidät vie yli tuhannen vuoden taakse viikinkien aikaan ja uskomuksiin käsityöläinen Julia. Museossa on kaksi osaa, jälleenrakennettu viikinkipäällikön talo ja palvelurakennus, jossa on näyttely, elokuva ja kahvio sekä matkamuistomyymälä. Yli 80 metriä pitkässä viikinkitalossa esineiden jäljennöksiä voi kokeilla, tunnustella ja haistella. Oppaat ovat autenttisine asuineen askaroimassa, halukkaat voivat mm. kokeilla villan kehräystä värttinällä. Ryhmäläisillä on mahdollisuus juoda lisämaksusta alkoholipitoista simaa Julian tarjoilemana Gildehallissa, päällikön talossa, lasisista sarvista. Sama malli oli käytössä jo 1300 v. sitten. Olemme museolla kaksi tuntia tuntia ostoksineen ja omakustanteisine kahvitteluineen  ja lähdemme eteenpäin viimeistään klo 12.00. Parin kuvaustauon (mm. Reinehalsen ja Reinen kylä) jälkeen saavumme Anitan kalakauppaan n. klo 1 4. Oppaamme esittelee kalastusta tärkeänä elinkeinona. Kuinka turska loi Lofootit ja kuinka kuivakalasta tuli valuutta ja matkaeväs. Maistiaisia ja mahdollisuus ostaa tuliaisia. Kahviossa tarjolla Anitan kuuluisa kalahampurilainen ja muuta suolaista ja makeaa, pidämme omakustanteisen lounastauon tässä.  Palaamme Leknesiin ja  sjamme Lofoottien meren itärannan tietä Gimsøyn silloille ja jatkamme Henningsvärin kalastajakylään, missä tutustuminen kalasatamaan  laituriin ja kalastusaluksiin, omaa ostosaikaa. Palaamme hotellille klo 19 mennessä.

Illalla on halukkailla mahdollisuus tulla oppaan mukaan kaupunkikierrokselle tai tutustua omatoimisesti Svolvaeriin. Pubit, jääbaari veistoksineen  ja Hurtigruten-rannikkolaivojen laituri ovat mielenkintoisia paikkoja. Kaksi laivaa poikkeaa illalla satamassa. Niihinkin voi käydä ilmaiseksi tutustumassa, kunhan on passi mukana.  Myöhään auki oleva sotamuseo on yksi mahdollinen kohde. Kauppakeskuksessa voi  käydä ostamassa tuliaisia.

18.8. Svolvaer – Narvik, Lähdemme hotellilta  klo 9. Reittimme kulkee uutta tietä lukuisten tunneleiden ja  siltojen kautta. Ylitämme Raftsundin kapean laivaväylän ja ajamme mantereen tunturilaaksojen kautta  Kåringeniin. Saavumme Kåringenin saamelaiskahvilaan yhdentoista jälkeen. Emäntä Marit kertoo saamelaisesta ruokaperinteestä ja poronhoidosta. Hän on tallentanut saame-perinnettä ja on yksi Norjan arvostetuimmista ruokaperinteen vaalijoista. Mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun ja maistaa jotain suolaista, esim. bidos poronlihakeittoa. Korkealaatuisia saamekäsitöitä, myös poronluunappeja ja sellaistakin harvinaisuutta kuin Maritin itsensä keräämää, kuivattamaa ja muokkaamaa kenkäheinää. Oikein mielenkiintoinen paikka. Kåringenista ajamme suoraan Tjeldsundin sillan yli mantereen puolelle ja pidämme pienen kuvaustauon Tleldsundissa. Jatkamme  edelleen uuden hienon riippusillan Holågalandsbruan  kautta Narvikiin noin klo 14 aikoihin. Kiertoajelu Narvikissa sekä vapaata aikaa Narvikiin tutustumiseen, Oppaaltamme mukavia vinkkejä Narvikiin. Majapaikkamme on Scandic Narvik.

19.8. Narvik – Haaparanta, illalla saavumme Haparanda Stadhotelliin.

20.8. Aamupäivällä vapaata tutustumista ja ostoksia Haaparannassa, mm. Ica Maxi, urheiluliike outletit, Ikea, Iittala Outlet jne. Iltapäivällä lähdemme kotimatkalle Pohjois-Karjalaan.

hinta  790 € / hlö, 2hh sekä mahdollisuus ostaa 50 € illallispaketti lisähintaan (sis. 2 illallista Svolvaerissa ja 1 Narvikissa), toimitusmaksu 10 € / tilaus.
Yksin matkustavalle lisähinta 300 € hotellimajoituksista, kannattaa ilmoittautua mahd. varhaisessa vaiheessa nais- tai miespaikalle!

Hinta sisältää kuljetukset, hotellimajoitukset aamiaisineen sekä Lofoottien että Narvikin kiertoajelut matkaohjelman mukaan (huom. ei sisällä muita ruokailuja tai kahvitarjoiluja, ne ovat omakustanteisia). Mielenkiintoisia tarinoita matkaeväinä ja hyviä vinkkejä: kauan alueella asunut, kokenut Pohjois-Norjan paikallisopas mukanamme sekä Lofooteilla että matkalla Svolvaer – Narvik ja Narvikin kiertoajelulla. Pidätämme oikeuden tarkistaa hintaa, jos Norjan kruunun kurssi vahvistuu yli 5 %.

Omatoimisia vinkkejä Svolvaeriin: mahdollisuus tilata esim. kalastusreissu, linkki kalastusreissun esittelyyn tai lähteä vaeltamaan, paikallisesta turisti-infosta voi ostaa karttoja ja saa neuvoja eri reiteistä.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja!
Vastuullinen matkanjärjestäjä: Samimatkat Oy, kysy lisätietoja Kaija Turuselta puh. 040 743 2679. Minut tavoittaa parhaiten arki-iltaisin klo 17-19 tai lähetä postia info@samimatkat.fi

Valokuvat: Lofoottien turisti-info, kuvaaja Kristian Nashoug

Ilmoittaudu reissuun tässä linkissä tai kysy lisätietoja.

Huomaa, että hotellihuoneita on rajoitetusti. Koronauhan aikaan ilmoittautuminen SITOUMUKSETTA. Otamme yhteyttä asiakkaisiin  ennen tilausvahvistusten lähettämistä ja laskutuksen aloittamista.