Keväiset pääkaupungit Vilna ja Riika sekä Siguldan taimimarkkinat

01.05.2019 - 06.05.2019

Aisti kevät Riika - Vilna - Siguldan taimimarkkinat reissulla!

Hinta

alk. 495 €/hlö

Kiertomatka omaleimaisissa Baltian pääkaupungeissa puutarhakohdemaustein

Lähde mukaan keväisiin Baltian pääkaupunkeihin pääkohteena Vilna, Keski-Euroopan itälaidalla sijaitseva Liettuan pääkaupunki. Opastetulla kaupunkikierroksella Vilnan viehättävät goottilaiset ja renesanssirakennukset sekä Liettuan nykypäivä ja historiakin tulevat tutuiksi. Saamme oppaalta hyviä vinkkejä omatoimiseen liikkumiseen Vilnassa. Poikkeamme Vilnan Yliopiston botaanisessa puutarhassa ja japanilaisessa puutarhassa.

Baltian suurimman kaupungin, Riian vanha kaupunki on upea kokonaisuus keskiaikaisia rakennuksia ja kapeita katuja, kahviloita ja aukioita, joita tutkiessa aika menee huomaamatta. Opastetulla kävelykierroksella kuulemme Riian historiaa ja kiehtovia tarinoita taloista. Lounas latvialaisten suosimassa Lidossa. Kanavan varren hyvin hoidetut puistot romanttisine siltoineen ja kauniine istutuksineen tarjoavat mukavan paikan oleskeluun kaupunkikävelyn rinnalle. Latviassa vietetään Itsenäisyysjulistuksen muistopäivää juuri 4.5., joten kaupungissa on paljon tapahtumia mm. puistokonsertteja.

Puutarhamatkalaisille matkan kokokohta on Plant Parade -tapahtuma Siguldassa, jonne on kokoontunut yli 100 latvialaista taimistoa myymään puiden, pensaiden ja perennojen jne. taimia. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle retkelle Turaidan museoalueelle. Viimeisen illan vietämme tutussa Tallinnassa.

Matkalla näemme läpileikkauksen Baltian maaseutua. Merituulten tuivertamat puut hiekkakankailla, hiekkarannat, laajat peltoaukeat, pienet kylät, haikaroiden pesät sähköpylväissä ja katoilla tulevat tutuiksi. Pääreittimme Via Baltica on hyväkuntoinen. Viro ja Latvia ovat hyvin tasaista maata, koska länsirannikko pitkälle sisämaahan on vanhaa merenpohjaa. Poikkeama Siguldaan, ja varsinkin Turaidan alueelle on mäkisempää, metsän peittämää maastoa. Turaidan aluetta sanotaankin Latvian Sveitsiksi.

KIERTOMATKA-AIKATAULU:

ke 1.5. Lähdemme reissuun Lieksa/Nurmes, Juuka, Joensuu, Varkaus -reittiä kohti Helsinkiä. Laivamatka Tallinnan klo 16.30 – 18.30. Heti satamaan saavuttua jatkamme matkaa Pärnuun, majapaikkamme on Hotelli Astra, jonne saavumme klo 21 paikkeilla.

to 2.5. Klo 8.30 starttaamme Pärnusta kohti Vilnaa, jonne saavumme iltapäivällä ja kirjaudumme hotelliin Comfort Hotel LT, Kauno str 14.  Matkalla pari taukoa, joista toinen on omakustanteinen lounastauko.

pe 3.5. Lähdemme klo 9 kolmen tunnin opastetulle kaupunkikierrokselle. Kaupunkikierroksen jälkeen vapaata aikaa vanhassa kaupungissa omatoimiselle lounaalle n. 1,5 tuntia. Sen jälkeen tutustumme Vilnan yliopiston botaaniseen puutarhaan ja sekä japanilaiseen puutarhaan yhteensä n. 2 tunnin ajan.  Paluu hotellille, ilta vapaa.

la 4.5. Klo 8.30 starttaamme Riikaan, jonne saavumme iltapäivällä. Pysähdymme omakustanteiselle lounaalle Lidoon, jonka jälkeen jatkamme opastetulle kierrokselle Riian vanhaan kaupunkiin. Kierros kestää on kaksi tuntia, jonka jälkeen majoitumme hotelliimme Tallink Hotel Rigaan, Elizabetes iela 24.

su 5.5. Klo 8.30 lähdemme kohti Siguldaa, Siguldan Plant Market -tapahtumaan, jossa viivymme klo 13 saakka.Tämän jälkeen ajamme Tallinnaan ja majoitumme Tallink Express Hotelliin, Sadama 9. Menomatkalla pysähdymme rajalla tuliaisjuomakaupassa.

ma 6.5. Laivamme lähtee Tallinnasta 10.30, saavumme Helsinkiin klo 12.30. Heti laivan saavuttua starttaamme kotimatkalle. Arvioitu paluuaika Juukaan on klo 21-22.

Matkan hinta: 495 € / hlö / 2hh

Hinta sisältää ohjelmassa mainitut matkat ja kohteet, opastukset Vilna ja Riika, pääsymaksun Vilnan yliopistolliseen puutarhaan ja japanilaiseen puutarhaan, majoitukset sekä hotelliaamiaiset. Kaikki lounaat ovat omakustanteisia. Huomaa, että tälle matkalle ei ole varattavissa muita ruokailuja.

5.5. Lisämaksullinen retki Turaidan museoalueelle 15 €. Turaidan aluetta sanotaan Latvian Sveitsiksi vuoristoisen, metsän peittämän maaston vuoksi. Matkalla tutustumme myös Baltian suurimpaan luolaan. Hinta sisältää pääsymaksun museoalueelle, jossa viivymme tunnin. Tämä on vaihtoehtoinen ohjelma taimimarkkinoille. Voit varata tämän matkavarauksen yhteydessä tai matkalla.

Toimitusmaksu 10 € / tilaus.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja!
Vastuullinen matkanjärjestäjä: Samimatkat Oy, kysy lisätietoja Kaija Turuselta puh. 040 743 2679. Minut tavoittaa parhaiten arki-iltaisin klo 18-20 tai lähetä postia info@samimatkat.fi   Olen puutarhaharrastaja, jolle Baltian puutarhakohteet ja erityisesti Riika ovat tulleet tutuksi vuosien varrella.

Pidätämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa. Reittiaikataulu kotimaassa muokkautuu lähtijöiden mukaan.

Varausmaksu 150 euroa. Loppumaksu on maksettava viimeistään 31.3.2017 mennessä. Matka toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Paikat täytetään siinä järjestyksessä, kun varausmaksu on maksettu Samimatkojen tilille. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista heti matkan varaamisen jälkeen (Korvaa mahdolliset peruutuskulut). Alle 14 vrk. peruutuksista perimme kaikissa tapauksissa koko hinnan. Muutoin noudatamme YLEISIÄ VALMISMATKAEHTOJA. Peruutustapauksessa tämän matkan toimistokulut 150 € / henkilö.

Taimiostoksiin vinkki: Mahdollisia taimiostoksia varten kannattaa ottaa mukaan tasapohjaisia, kokoontaittuvia kasseja (puiden/pensaiden taimille). Perennoille ja pienille taimille muovilaatikko tai pari, esim. säilytyslaatikko toimii parhaiten. Kun pakkaamme ostokset tiiviisti omiin kasseihin, ne löytyvät kotipaikkakunnalla helposti ja tilaa säästyy, jos ostoksia on paljon. Esim. perennojen taimia voi sijoitella kasseihin puuntaimien tyville. Varaa käteistä rahaa ostoksiin Siguldan taimimarkkinoilla.

Ilmoittaudu matkalle

  • Kirjoita tähän toivottu lähtöpaikka matkareitin varrelta.
  • Kun varaat kotimaan matkan ilman majoitusta, varaustiedoksi riittää MATKAN KOHDE, NIMI, PUHELIN, LÄHTÖPAIKKA sekä SÄHKÖPOSTI. Jos haluat paperilaskun, silloin tarvitsemme postiosoitteen. Luettele MATKAKUMPPANIEN NIMI/NIMET lisätietoja kentässä ja kerro, miten haluat laskutuksen.
    Huomioithan, että lisämaksulliset ateriat (aamiainen, puolihoito, täysihoito) ovat varattavissa vain, jos ne on hinnoiteltu matkakuvauksessa tai esittelyssä on maininta, kysy näistä lisätietoja.