Riika - puutarhoja ja barokkia -kiertomatka

12.06.2020 - 15.06.2020

Riika, Rundalen linna ja pionimarkkinat

Hinta

alk. 395 € / hlö, 2 hh

Riika – puutarhoja ja barokkia sekä pionimarkkinat -kiertomatka

Baltian suurimman kaupungin, Riian vanha kaupunki on upea kokonaisuus keskiaikaisia rakennuksia ja kapeita katuja, kahviloita ja aukioita, joita tutkiessa aika menee huomaamatta. Kanavan varren hyvin hoidetut puistot romanttisine siltoineen ja kauniine istutuksineen tarjoavat mukavan paikan oleskeluun kaupunkikävelyn rinnalle.

Matkalla näemme läpileikkauksen Viron ja Latvian maaseutua. Merituulten tuivertamat puut hiekkakankailla, hiekkarannat, laajat peltoaukeat, pienet kylät, haikaroiden pesät sähköpylväissä ja katoilla tulevat tutuiksi. Reittimme Via Baltica on hyväkuntoinen. Viro ja Latvia ovat hyvin tasaista maata, koska länsirannikko pitkälle sisämaahan on vanhaa merenpohjaa.

Rundalen linna-reissulla, joka kuuluu matkan hintaan, tutustumme Latvian loisteliaimpaan linnaan ja sen ranskalaiseen puutarhaan.  1700-luvulla rakennettu linna on paras esimerkki Latvian barokkiarkkitehtuurista. Linnassa on upeita saleja sekä eurooppalaista ja itämaista taidetta. Tässä linkki matkablogiin Rundalen linnasta. Oppaana mainio paikallisopas Ellen.

395 € / hlö, 2 hh, yhden hengen huone lisähintaan 88 €

Hinta sisältää matkat Riikaan, majoitukset sekä hotelliaamiaiset ( Hotel Astra, Pärnu ja Hestia Hotel Jugend, Riika). Huomaa, että hintaan kuuluu n. 55 euron arvoinen Rundalen linna -retki.

14.6. Lisämaksullinen retki pionimarkkinoille ja puutarhalle 65 euroa. Hinta lisältää kuljetukset, opastuksen sekä pääsymaksut ja lounaan. Jos on mahdollista lounastaa omatoimisesti markkinoilla, retken hinta on vain 55 euroa. Tapahtumasta ei ole vielä tarkkoja tietoja, täydennämme tietoja, kun saamme niitä Latviasta. Retki toteutuu, jos on 10 lähtijää. Ilmoittautuminen matkavarauksen yhteydessä.

Toimitusmaksu 10 € / tilaus. Reittiaikataulu kotimaassa muokkautuu lähtijöiden mukaan.

MATKA-AIKATAULU:

Pe 12.6. Lähdemme reissuun Nurmes Porokylän ABC klo 6, Juuka Tokmanni klo 6.40, Lehmo K-supermarket klo 7.50, Joensuu matkailupysäkki klo 8.00, Tolosenmäki klo 8.50, -reittiä kohti Helsinkiä. Mahdollisuus Lieksasta, jos 6 henkilöä on lähdössä reissuun. Laivamatka Tallinnaan klo 16.30 – 18.30. Heti satamaan saavuttua jatkamme matkaa Pärnuun, majapaikkamme on Hotelli Astra, jonne saavumme klo 21 paikkeilla. Vahvistamme aikataulun ja reitin lähtijöiden mukaan.

La 13.6. Klo 8.30 starttaamme Pärnusta kohti Latvian rajaa ja käymme tuliaisjuomakaupassa sekä pidämme kahvitauon. Sen jälkeen jatkamme kohti Rundalen linnaa, jossa meillä on lounas ja opastettu kierros linnassa ja sen upeassa puutarhassa. Oppaamme Ellen tulee mukaan reissuun matkan varrelta. Vierailun jälkeen jatkamme kohti Riikaa, jonne saavumme illalla ja kirjaudumme hotelliin Hestia Hotel Jugend****, Pulkveza Brieza 11.

Su 14.6. Retki pionimarkkinoille ja puutarhalle tai omatoimisesti Riikaan tutustuminen. Oppaamme Ellen on koko reissun mukana ja kertoo matkan varrella olevista paikoista ja muutenkin Latvian historiasta ja nykypäivästä. Tällä retkellä suuntaamme reilusti itään, joten myös Latvian sisämaan maisemat tulevat tutuiksi. Retkelle lähtö klo 8.30. Ajomatka kohteeseen on n. 140 km. Reissun kesto n. 8 tuntia. Paluu hotellille n. klo 17.

Ma 15.6. Heti aamiaisen jälkeen klo 7.45 starttaamme kotimatkalle, ajo suoraan Tallinnan satamaan, pieni tauko vain matkalla,  laivamatka Tallinna – Helsinki klo 13.30 – 15.30. Kotimatka lähtöpaikkakunnille.

Aikatauluun voi tulla muutoksia mm. liikenteestä johtuen.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Kaija Turuselta, puh. 040 743 2679 tai info@samimatkat.fi

Ole hyvä, ilmoittaudu tässä linkissä

Tässä kuvaterveisiä Riiasta keväisiltä matkoilta: