Rovaniemen joulumaa ja Ranua Zoon jääkarhut 6.-8.11

06.11.2020 - 08.11.2020

Joulun tunnelmaa joulupukin kotikaupungissa

Hinta

Hinta 238 € / hlö

Joulumaahan moni tietä kysyy, sen voi löytää vaikka paikallansa pysyy tai lähtisitkö tänä vuonna joulutunnelmiin Rovaniemelle? Joulutunnelmaan virittelee Rovaniemen vilkas joulunavausviikonloppu, joka alkaa lauantaina jouluparaatilla kello 12 Rovaniemen kaupungintalon pihalta Rovakadulta ja jatkuu Rovakatua pitkin kohtin Lordinaukiota. Paraati on kaikille avoin ja maksuton. Paraatia johdattaa Joulupukki. Huomaa, että SantaPark ei ole auki matka-ajankohtana.

Hotellimme on Scandic Pohjanhovi,  upea sijainti Kemijoen rannalla on tämän joulupukin virallisen kotikaupungin  parhain. Kaikki keskustan palvelut, ostosmahdollisuudet ja kävelykatu ovat vieressä. Kurkkaa Rovaniemen käyntikohteita https://www.visitrovaniemi.fi/fi/nae-koe/kayntikohteet/ 

Museovinkki: Näe maailma arktisin silmin ja vieraile tiedekeskus ja museo Arktikumissa. Arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen rakennus kätkee upeat näyttelyt, joissa on vahvasti esillä  arktisten alueiden elämä ja tavat sekä upea luonto. Tutustu Suomen Lappiin syvemmin ja katso näyttelytarjonta https://www.arktikum.fi/

Tulomatkalla tutustumme Ranua Zoon arktiseen eläinpuistoon, tapaamme Suomen ainoat jääkarhut ja n. 50 muuta pohjoista eläinlajia. Ranuan eläinpuisto tarjoaa erilaisia elämyksiä jokaisena neljänä vuodenaikana, ja siellä näkee aidossa ympäristössä – pohjoisen metsän keskellä – miten arktiset lajit ovat sopeutuneet vaihteleviin olosuhteisiin. https://www.ranuazoo.com/elaimet/ Vielä viimeiset ostokset Fazer-myymälässä, Viinimyymälässä tai löytyisikö hauskoja eläinaiheisia lahjaideoita eläinpuiston kaupasta?

MATKAOHJELMA JA ALUSTAVA AIKATAULU:

Perjantai 6.11. REITTI 1 Joensuu matkailupysäkki klo 7.00, Uuro ABC klo 7.20, Uimaharju tb klo 7.50, Lieksa/linja-autoasema Mönninkatu klo 8.30, Nurmes/ABC Porokylä klo 9.20, Nurmes Rökön pysäkki klo 9.25, Valtimo/ent. Seiskan edestä parkkipaikalta klo 9.40.

REITTI 2 Juuka/ABC klo 8.40, yhdistyy reitti 1 bussiin Nurmes ABC.

Matka kohti Rovaniemeä alkaa, matkalla kahvi ja lounas tauko. Saavumme hotellille noin klo 16. Majoittuminen Hotel Scandic Pohjanhoviin. Illasta jää vielä hyvää aikaa tutustua Rovaniemen keskustaan.

Lauantai 7.11. Aamiainen hotellilla. Hotellilta kuljetus Joulupukin Pajakylään klo 14. Paluukuljetus hotellille lähtee Joulupukin pajalta klo 18. Kuljetukset sisältyvät hintaan.

Sunnuntai 8.11.  Aamiainen hotellilla. Lähtö hotellilta klo 9, saavumme Ranualle klo 10, tutustumme eläinpuistoon. Lähdemme kotimatkalle klo 12. Arvioitu paluuaika Joensuuhun on noin klo 21.

Hinta 238 € / hlö, 2 hh, lisähinta 1 hh, 54€

Hinta sisältää 2 yötä Scandic Pohjanhovissa buffeeaamiaisella, kuljetukset matkaohjelman mukaisesti sekä Ranua Zoon pääsyliput. Huomaa, että hinta ei sisällä ei muita pääsymaksuja.

Retki porotilalle ja Lapin kaste -retki lisähintaan Joulupukin pajakylästä käsin

Saavuttuamme lauantaina klo 14 kuljetuksella pajakylään on mahdollista jatkaa suoraan  porotilavierailulle, jonka aikana käymme antamassa ruokaa poroille esittely aidassa. Poronhoitaja kertoilee porojen elämästä ja poronhoitajien elämästä tarkemmin. Retkeen kuuluu myös Napapiirin ylityseremonia sekä kuumat juotavat ja keksit. Retken kesto on n. puoli toista tuntia ja sen  hinta on 35 € / henkilö. Retki toteutuu, jos 10 henkilöä varaa retken.

Valokuvat: copyright: Visit Rovaniemi, Ranua-kuvat Ranuan Seudun Matkailu Oy, kuvaaja Marko Junttila

Ilmoittaudu reissuun tässä linkissä