Ruskaretkelle kuukkelien maahan Kuusamoon

12.09.2020 - 15.09.2020

Luontoretkiä ja Pentikin tarina samalla reissulla

Hinta

alk. 295€

Luontokuvaaja Hannu Hautala nimesi tämän vuoden ruskaretkikohteemme Kuusamon kuukkelin maaksi. Majoitumme viihtyisässä kylpylähotellissa Kuusamon Tropiikissa. Mielenkiintoinen retkiohjelma, jossa opastetulla patikointiretkellä Kitkajoen koskille tutustumme upeaan Kuusamon luontoon, lisäksi kiertoajelu Rukalla. Toisena päivänä retkeilemme Posion suuntaan kohteena upean taiteilijan Anu Pentikin intohimosta keramiikkaan syntynyt Pentik-mäki sekä Pentik-kartano ja luontokohteena Korouoma. Lähtöpäivänä poikkeamme vielä tervehtimässä Kuusamon Suurpetokeskuksessa maankuuluja Sulon karhuja, Juusoa ja Vyötiä kavereineen. Lisäksi siellä on ilveksiä ja kettuja. Mieleenpainuvia luontokokemuksia sekä keramiikkakeskus Pentik samalla reissulla. Illalla voi sukeltaa Kuusamon Tropiikin lämpöön.

Omatoimiseen ajanviettoon: Hotellin lähimaastossa 3 km ja 3 km lenkkipolut sekä golfkenttä. Kävelylenkkikohteina esim.  n. 2,5 kilometrin päässä hotellilta Kuusamon Uistin kahvio ja tehtaanmyymälä (kohteessa luonnonkala-akvaario) ja Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä sekä  Kuusamon Juuston Paimenpoika -tehtaanmyymälä, jonne on matkaa noin 800 m.

Matkaohjelma:

la 12.9. Lähdemme reissuun reittiä Joensuu -Lieksa- Nurmes – Holiday Kuusamon Tropiikki, yhteys myös Juuasta. Aikataulutamme retken myöhemmin.

su 13.9.  Aamiainen hotellissa. Omatoimista aikaa tai lisämaksullinen puolipäiväretki:  Kitkajoen kosket ja Rukan kiertoajelu.

ma 14.9. Aamiainen hotellissa.  Omatoimista aikaa tai retki Pentikin tarina ja Korouoman rotkolaakso.

ti 15.9. Aamiainen hotellissa. Lähdemme kotimatkalla klo 9.30, klo 10 vierailu Kuusamon suurpetokeskuksessa opastettu tutustuminen Juuson, Vyötiin ja kumppaneihin (kesto 1 tunti). Sen jälkeen jatkamme matkaa lähtöpaikkakunnille.

Hinta 295 € / hlö, 2 hh, 1 hh lisä on + 90 €
Hintaan kuuluu matkaohjelmassa mainitut matkat, yöpymiset kylpylähotellissa, aamiaiset ja vapaa kylpylän käytön sekä Kuusamon Suupetokeskuksen sisäänpääsymaksu.

Varaa päivällispaketti (3 päivällistä) hintaan 72 €

Tutustu Kuusamon Tropiikkiin https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/kuusamon-tropiikki/

Lisämaksullisilla retkillä tutustumme Kuusamon luontoon ja Pentikin tarinaan:

Opastettu retki Kitkajoen kosket ja Rukan kiertoajelu, 42 € / hlö

Sunnuntaina 13.9. lähdemme ihailemaan Kitkajoen koskia, Kuusamon jylhää luontoa sekä Rukan maisemia. Patikoimme yhdessä Juuman retkietapista Kitkajoen vartta Jyrävän putoukselle yhteensä noin 4,5 kilometriä. Kokonaiskävelymatka on n. 6,5 km ja on mahdollista kävellä vain 2,5 km, jos jää Myllykoskelle.  Reitillä on riippusilta ja kolme  koskea: Myllykoski, jossa entisöity mylly, Aallokkokoski ja Jyrävä, jossa mahtava yhdeksän metriä suoraan alas ryöppyävä putous. Nautimme Siilasmajalla kahvit ja mahdollisuus makkaran paistoon (kuuluu retken hintaan). Menomatkalla pysähdymme paikalliseen markettiin, josta matkailijat voivat hankkia lisää pikkupurtavaa ja juomia retkipäivälle. Retkeen kuuluu Rukan kiertoajelu, tutustumme Länsi- ja Itä-Rukaan. Paikallisopas reissussa koko retken ajan. Kuulemme tarinoita mm. poronhoidosta. Ajomatkaa edestakaisin 100 km. Retken kesto noin 6 tuntia.

Pentikin tarina ja Korouoman rotkolaakso, 42 € / hlö

Posion retkellämme tutustumme upean keramiikkataiteilijan Anu Pentikin elämäntyöhön ja näyttelyihin sekä Pentik-mäellä että opastetulla kierroksella Pentik-kartanossa. Kohteina mm. kansainvälinen kahvikuppimuseo, Muistoja maalta-näyttely ja Anu Pentik-galleria sekä tietenkin ostosmahdollisuuksia Pentik-myymälässä. Teemme pienen kävelyretken Korouoman rotkolaakson reitillä. Retken hinta ei sisällä tarjoiluja.

Retket toteutuvat, jos vähintään 15 henkilöä ilmoittautuu retkille. Jos varaat molemmat retket, hinta on yhteensä 80€.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Samimatkat Oy / toimisto , puh. 050 4700 787 tai info@samimatkat.fi

Ilmoittaudu reissuun tässä linkissä tai kysy lisätietoja.

Huomaa, että hotellihuoneita on rajoitetusti. Koronauhan aikaan ilmoittautuminen SITOUMUKSETTA. Otamme yhteyttä asiakkaisiin  ennen tilausvahvistusten lähettämistä ja laskutuksen aloittamista.

Kuvat:  Ruka-Kuusamo Matkailu ry, kuvaajat: Hannu Hautala, Veera Vihervaara, Harri Tarvainen