Sortavala ja Vanha Valamo

31.05.2020 - 02.06.2020

Alkukesän tunnelmaa Sortavalassa

Hinta

alk. 148 € omalla viisumilla

Kesän alussa mukava reissu Sortavalaan. Reissuun sisältyy paljon ohjelmaa, menopäivänä teemme Sortavalan kiertoajelun ja poikkeamme Kirjavalahdessa. Tulomatkalla meillä on opastettu Ruskealan marmorilouhoksella poikkeaminen.

Lisämaksullisenä retkenä reissussa on Valamon ns. pitkä retki, joka sisältää laivamatkat Valamoon ja takaisin, 2 opastettua kierrosta suomenkielellä sekä lounaan.

Sortavala on mainio paikka tutustua suomalaiseen arkkitehtuuriin, käydä ostoksilla tai kampaajalla/kauneushoidoissa jne.

Matkan hintaan sisältyy kuljetus, majoitus Sortavala-hotellissa ja aamiaiset.

Hinta: 148 € / henkilö 2hh, 1 hh lisähinta 18 €  omalla viisumilla + tomitusmaksu 10 €.

Retki Vanhaan Valamoon lisähintään 64 €, hinta vahvistetaan vuoden 2020 puolella. Retki toteutuu, jos on vähintään 10 lähtijää.

Huomaa, että tälle matkalle ilmoittauduttaessa tarvitsemme syntymäajan lisäksi myös passin numeron matkustajalistaa varten. Jos käytät reseptilääkkeitä, ota lääkereseptit mukaan matkalle, linkissä ohjeita.

Aikataulu:
su 31.5. Nurmes klo 6.00, Juuka klo 6.40, Joensuu matkailupysäkki klo 8.00 ja matkan varrelta, mahdollisuus myös Lieksasta, jos on 6 lähtijää. Pysähdys Jänismäellä n. 40 min. Jänismäellä voi vaihtaa rahaa, ruokailla ja tehdä ostoksia. Arvioitu aika Sortavalassa klo 12 paikkeilla rajaruuhkasta riippuen. Majoittuminen Hotelli Sortavalaan klo 14 alkaen. Iltapäivällä kiertoajelu Sortavala/Kirjavalahti, ensin kuulemme Sortavalan kaupungin historiasta sekä nykypäivästä, sen jälkeen jatkamme Kirjavalahteen, matkalla kuulemme mielenkiintoisia juttuja paikoista.

ma 1.6. aamiainen klo 7.00 alkaen, aikaistettu Valamon retken vuoksi. Omatoimista aikaa Sortavalassa.
Lisämaksullinen retki Vanhaan Valamoon*), klo 9 alkaen. n. pitkä retki, joka sisältää kaksi suomenkielistä, opastettua kierrosta sekä lounaan. Alustava aikataulu: klo 9 lähtö Sortavalasta ja klo 15 lähtö Valamosta.

ti 2.6. aamiainen klo 7.30 alkaen. Hotellilta lähtö viimeistään klo 12. Tulomatkalla Ruskealan marmorilounas opastettuna kierroksena. Vahvistamme lähtöajan Sortavalasta.

*)Vanha Valamo, kokopäiväretki: 2 kierrosta pääluostarin alueeseen ja Uuden Jerusalemin skiittaan, lounas Uuden Jerusalemin skiitan trapesassa sekä kirkkolaulukonsertti. Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola. Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Mari­an kuolonuneen nukkumisen kirkko. Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Kierroksella seurataan 1900-luvun alun suosittua venäläisten pyhiinvaeltajien reittiä. Lähde: go-karelia.com. Mahdollisuus muutoksiin pidätetään. Retken lähtöaikataulu voi muuttua meistä riippumattomista syistä. Odotamme vahvistusta.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Sami Kaikkoselta, puh. 0400 817 458 tai sami@samimatkat.fi

VIISUMIVAIHTOEHTOJA:

Ryhmäviisumi (ryhmä vähintään 5 henk. ) alk. 82,- € / kpl. Ryhmäviisumin hakua varten tarvitsemme valokopion passista (koko aukeama), matkavakuutustodistus matkan ajalle ja passikuva (alle 6 kk vanha). Jos matkalla ei ole viittä ryhmäviisumin tarvitsevaa, niin silloin täytyy hakea kertaviisumi, yhden tai kahden vuoden viisumi.

Kertaviisumi alk. 82 €, yhden vuoden viisumi alk. 144,- € ja kahden vuoden viisumi alk. 233 €. Näiden hakuun tarvitaan passi, passikuva (alle 6 kk vanha) ja matkavakuutustodistus viisumin hakuajalle. Passi täytyy olla 6 kk voimassa viisumin jälkeen.

Viisumit saat kätevästi Anna-Liisa Nykyrin kautta, AL Tili ja Serviisi Ky/ Anna-Liisa Nykyri, Juuka, puh. 050 3707 823 tai anna-liisa.nykyri@altili.fi

Ilmoittaudu mukaan tässä linkissä