Syysloma Riika ja Rundalen linna

13.10.2019 - 16.10.2019

Syyslomaviikon Riika

Hinta

alk. 285 € / hlö, 2 hh

Syysloma Riika ja Rundalen linna

Baltian suurimman kaupungin, Riian vanha kaupunki on upea kokonaisuus keskiaikaisia rakennuksia ja kapeita katuja, kahviloita ja aukioita, joita tutkiessa aika menee huomaamatta. Opastetulla kaupunkikierroksella kuulemme Riian historiaa ja kiehtovia tarinoita taloista. Kanavan varren hyvin hoidetut puistot romanttisine siltoineen ja kauniine istutuksineen tarjoavat mukavan paikan oleskeluun kaupunkikävelyn rinnalle.

Matkalla näemme läpileikkauksen Viron ja Latvian maaseutua. Merituulten tuivertamat puut hiekkakankailla, hiekkarannat, laajat peltoaukeat, pienet kylät, haikaroiden pesät sähköpylväissä ja katoilla tulevat tutuiksi. Reittimme Via Baltica on hyväkuntoinen. Viro ja Latvia ovat hyvin tasaista maata, koska länsirannikko pitkälle sisämaahan on vanhaa merenpohjaa.

Rundalen linna -reissulla tutustumme Latvian loisteliaimpaan linnaan ja sen ranskalaiseen puutarhaan.  1700-luvulla rakennettu linna on paras esimerkki Latvian barokkiarkkitehtuurista. Linnassa on upeita saleja sekä eurooppalaista ja itämaista taidetta. Tässä linkki matkablogiin Rundalen linnasta. Retki on erikseen tilattava matkavarauksen yhteydessä. Oppaana mainio paikallisopas Ellen.

Matka lähenee, ole hyvä ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.9. Paikkoja on vielä jonkin verran jäljellä.

Matka tehdään yhteistyössä Nurmeksen Mobilistit ryn kanssa. Matka on avoin kaikille, mutta paikkoja on rajoitetusti, koska mukana on ryhmä. Nurmeksen Mobilistien ryhmät ilmoittautumiset suoraan mobilisteille.

285 € / hlö, 2 hh, yhden hengen huone lisähintaan 57 €

hinta sisältää matkat Riikaan ja takaisin, majoitukset sekä hotelliaamiaiset ( Hotel Astra, Pärnu ja Hestia Hotel Jugend, Riika).

Ole hyvä ja kysy tarjousta perheelle tai kaveriporukalle, jos enemmän kuin 3 henkilöä majoittuu samassa huoneessa. 3 henkilön porukan hinta on lähes sama / henkilö kuin 2 henkilön, koska hotelli ei hyväksy lisävuodetta 2 hh huoneeseen, vaan tulee ottaa isompi huone.  Etsimme kaikissa tapauksissa edullisimman majoitusmuodon.

Varaa edulliset retket, kaikki retket toteutuvat:
Riian opastettu kiertoajelu hintaan 10 € / henkilö.
Opastettu Rundalen retki hintaan 55 € / henkilö (sisältää maittavan lounaan sekä jälkiruokakahvin, kyydin sekä pääsymaksun).
Retki Riian moottorimuseoon 20 € / aikuinen (alle 60 v.), 15 € / aik. (yli 60 v. tai lapsi 7-18 v.)
Retket toteutuvat. Retkille ilmoittautumiset matkavarauksen yhteydessä.

Toimitusmaksu 10 € / tilaus. Reittiaikataulu kotimaassa muokkautuu lähtijöiden mukaan.

MATKA-AIKATAULU:

Su 13.10. Lähdemme reissuun Nurmes Porokylän ABC klo 6, Juuka Tokmanni klo 6.40, Lehmo K-supermarket klo 7.50, Joensuu matkailupysäkki klo 8.00, Tolosenmäki klo 8.50, -reittiä kohti Helsinkiä. Mahdollisuus Lieksasta, jos 6 henkilöä on lähdössä reissuun. Laivamatka Tallinnaan klo 16.30 – 18.30. Heti satamaan saavuttua jatkamme matkaa Pärnuun, majapaikkamme on Hotelli Astra, jonne saavumme klo 21 paikkeilla. Vahvistamme aikataulun ja reitin lähtijöiden mukaan.

Ma 14.10. Klo 8.30 starttaamme Pärnusta kohti Riikaa, jonne saavumme puolilta päivin ja kirjaudumme hotelliin Hestia Hotel Jugend****, Pulkveza Brieza 11.  Loppupäivä vapaa tai lähde klo 13 retkelle Riian moottorimuseoon. Lähtö museolta klo 18.

Ti 15.10. Retkipäivä tai omatoimisesti Riikaan tutustuminen, aamulla klo 9 lähdemme Riian kaupunkikiertoajelulle, joka kestää kaksi tuntia. Paluu hotellille, josta lähtö klo 11.30 Rundalen linna -reissulle. Rundalessa lounas sekä opastettu kierros sisätiloissa ja puutarhassa. Reissun kesto n. 6 tuntia. Paluu hotellille klo 18 jälkeen.

Ke 16.10. Klo 7.45 starttaamme kotimatkalle, ajo suoraan satamaan, laivamatka Tallinna – Helsinki klo 13.30 – 15.30. Kotimatka lähtöpaikkakunnille.

Aikatauluun voi tulla muutoksia mm. liikenteestä johtuen.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Sami Kaikkoselta, puh. 0400 817 458 tai sami@samimatkat.fi

Ole hyvä, ilmoittaudu tässä linkissä

Tässä kuvaterveisiä Riiasta keväisiltä matkoilta: