Venäjän Karjalaa Kostamus-Petroskoi-kiertomatkalla

28.06.2020 - 01.07.2020

Reilusti opastuksia! Katso ohjelma.

Hinta

alk. 325 €

Kiinnostaisiko Venäjän karjala?

Ensimmäisen yön vietämme Kostamuksessa, n. 30.000 asukkaan kaivosteollisuuskaupungissa. Iltapäivällä kiertoajelulla tutustumme Kostamuksen nähtävyyksiin. Toisena päivänä ajelemme Petroskoihin. Matkalla meillä on mukana paikallisopas, kuulemme Venäjän Karjalan historiaa ja nykypäivää sekä tarinoita eri paikkakunnista. Matkalla poikkeamme muutamissa paikoissa, mm. Karhumäessä ja Kivatsun putouksilla. Tiet ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia asfalttiteitä, ennen päivämatkan puoliväliä saavutamme hulppean Pietari-Murmanski-tien ja poikkeamme tauolla Azs-asemalla. Petroskoihin saavumme illalla.

Seuraavana päivänä Petroskoissa meillä on ohjelmassa kaupunkikiertoajelu tai mahdollisuus tehdä Kizin-saaren retki. Petroskoissa on isoja ostoskeskuksia, joten päivä menee helposti omatoimisesti ostoksilla tai upean rantabulevardin taideteoksia ja muita nähtävyyksiä katsellen. Kaupungilla kävellessä on helppo löytää hyvä, edullinen ravintola tai kahvila.

Hotellit: Nord/Kostamus, Piter Inn/Petroskoi

Matkan hinta 325 € / hlö kahden hengen huoneessa omalla viisumilla + toimitusmaksu 10 € / tilaus

Hintaan kuuluvat kiertomatkan kuljetukset, yöpymiset aamiaisella sekä kiertoajelut, pääsymaksut matkaohjelmassa mainittuihin kohteisiin ja lounas Karhumäessä. Kizin retki on lisämaksullinen.

Huomaa, että tälle matkalle ilmoittautuessa tarvitaan syntymäajan lisäksi myös passin numero matkustajalistaa varten. Jos käytät reseptilääkkeitä, ota lääkereseptit mukaan matkalle, linkissä ohjeita.

Matkaohjelma ja lähtöpaikkakunnat:

28.6. lähtö reissuun Joensuun matkailupysäkki klo 5, Uuro ABC klo 5.15, Juuka ABC klo 6.15, Nurmes Porokylän ABC klo 7 tai reitin varrelta, myös Lieksa-mahdollisuus, jos on 6 lähtijää. Reitti jatkuu Kuhmon kautta Kostamukseen. Arvioitu aika hotellilla klo 14. Iltapäivällä klo 16-17 opastettu kiertoajelu.

29.6. Aamiainen hotellissa. Klo 8 lähdemme matkalle kohti Petroskoita. Poikkeamme matkan varren kohteissa (tarkennamme myöhemmin) ja pidämme kahvitauon, opastettu kiertoajelu ja lounas Karhumäessä sekä käymme ihailemassa Kivatsun putouksia. Petroskoissa olemme illalla ja majoitumme Piter Inn-hotelliin.

30.6. Aamiainen hotellissa. Päivä Petroskoissa. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle Kizin retkelle. Kiertoajelu Petroskoissa.

1.7. Aamiainen hotellissa. Lähdemme kotimatkalle klo 10. Matkalla pidämme kahvitauon esim. Kolatselässä. Pysähdymme tullessa ostoksilla TaxFree-myymälässä sekä pidämme lounastauon Kolmas-kahvilassa.

Ruplia voi vaihtaa menomatkalla heti rajalla tai pankissa sekä Nord-hotellissa.

Lähde mukaan suositulle Kizin retkelle!

Unescon maailmanperintoluetteloon kuuluva Kizin saari on suosittu retkikohde. Museosaarella on upeita puukirkkoja sekä perinteisiä karjalaisia taloja. Saarelle on nopea yhteys Petroskoista kantosiipialuksella. Katso lisätietoja Kizistä: Linkki Kizin infoon/Wikipedia Retken hinta on 72 € / henkilö. Retkivaraus tulee tehdä matkavarauksen yhteydessä.

Ota yhteyttä, kysy lisätietoja Kaija Turuselta (tiistaisin ja torstaisin, muita päivinä iltaisin klo 17-19), puh. 040 743 2679 tai info@samimatkat.fi

Ilmoittaudu mukaan tässä linkissä.

VIISUMIVAIHTOEHTOJA:

Ryhmäviisumi (ryhmä vähintään 5 henk. ) alk. 82,- € / kpl. Ryhmäviisumin hakua varten tarvitsemme valokopion passista (koko aukeama), matkavakuutustodistus matkan ajalle ja passikuva (alle 6 kk vanha). Jos matkalla ei ole viittä ryhmäviisumin tarvitsevaa, niin silloin täytyy hakea kertaviisumi, yhden tai kahden vuoden viisumi.

Kertaviisumi alk. 82 €, yhden vuoden viisumi alk. 144,- € ja kahden vuoden viisumi alk. 233 €. Näiden hakuun tarvitaan passi, passikuva (alle 6 kk vanha) ja matkavakuutustodistus viisumin hakuajalle. Passi täytyy olla 6 kk voimassa viisumin jälkeen.

Viisumiasioissa ota yhteyttä suoraan AL Tili ja Serviisi Ky/ Anna-Liisa Nykyri, Juuka, puh. 050 3707 823 tai anna-liisa.nykyri@altili.fi

Suomalaisvaikutteinen Kostamus

Kostamus perustettiin presidentti Urho Kekkosen ja Aleksander Kosyginin allekirjoittamalla sopimuksella ja rakennettin suomalaisvoimin malmilouhoksen ympärille vuosina 1977-1985. Siitä maamerkkinä kaupungissa on neuvottelujen muistopatsas. Tämän päivän Kostamus on mukava pikku kaupunki ja edullinen ostospaikka, joka kannattaa kokea. Suomalaiset käyttävät Kostamuksessa esim. kampaamo- ja kauneudenhoitopalveja, ostavat mm. autotarvikkeita, elektroniikkaa, vaatteita ja kenkiä. Ostosretki Leninin kauppaan sisältyy matkaohjelmaan, siellä on mm. suuri rauta- ja sähkötarvikekauppa (tuttuja tuotemerkkejä mm. Tikkurilan maaleja sekä edullisia venäläisiä tuotteita), apteekki, ruokakauppa, kalastustarvikekauppa, huonekaluliike jne. Ja ostoskierroksen kruunaa edullinen ravintolaruokailu.

Karjalan tasavallan pääkaupunki Petroskoi yllättää

Petroskoi on lähes 300.000 asukkaan kaupunki. Petroskoissa on hieno rantabulevardi, jossa on paljon patsaita, jotka ovat joko paikallisten taiteilijoiden tai ystävyyskaupunkien lahjoittamia, tässä linkki erääseen matkablogiin, jossa on kuvia bulevardilta. Lisäksi kaupungissa on mm. ortodoksikirkko ja museoita. Shoppailumahdollisuuksia Petroskoissa on reilusti, mm. ostoskeskuksia sekä paljon ravintoloita ja kahviloita, joista saa hyvää ruokaa ja leivonnaisia edulliseen hintaan. Tutustu Petroskoin nähtävyyksiin tässä linkissä.